Petra Zwaan
Navigation

Global Goals TV

Tijdens de pandemie krijgt de eventbranche harde klappen. Toen corona uitbrak, had ik via PlusNauta een opdracht voor het leerbedrijf van ROC, het Friesland College. Ik begeleidde studenten bij het organiseren van een festival waarbij de 17 Sustainable Development Goals van de VN centraal zouden staan. De SDG’s zijn 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Toen dat niet door kon gaan, bedacht ik een concept om alsnog de 17 SDG’s onder de aandacht te brengen. De studenten kregen de opdracht om elke maand één of meerdere SDG’s te vertalen in een video. Resultaat was dat ze aan de gang bleven, leerden filmen, contacten moesten leggen met externen en thema’s leerden vertalen naar interviews. Deze studenten ontdekten wat er speelde in de wereld en hoe zij iets toe kunnen voegen aan een betere wereld.

Linkjes naar een paar filmpjes:

Over klonen 

Klonen is in Nederland verboden. Ken jij het schaap Dolly nog? Dit en nog veel meer interessante weetjes over klonen in deze mini docu van Global Goals TV. Met in de hoofdrol dr. Bernard Roelen. Hij is bioloog en hoofddocent Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht.

Over de wolf

De wolf is terug in Nederland. Je hoort er veel over. In dit item van Global Goals TV vertelt een boswachter wat de wolf voor de natuur in Nederland betekent.

Eigen project met een boekenkast en voedselkast

De stagiaires van Leerbedrijf Invloed Studenten hebben allemaal individuele projecten. Twee stagiaires hebben projecten ontwikkeld die gaan over dingen met elkaar delen. De projecten zijn daadwerkelijk uitgevoerd en zijn nog steeds succesvol. Het Eat ’n Share (voedselkast) en boekenkast-project. Wat is het, voor wie is het en waar staan ze? Kijk voor inspiratie!